Tactus Verslavingszorg, locatie voormalige tbs-kliniek in Rekken
Opdrachtgever: Tactus Verslavingszorg, locatie voormalige tbs-kliniek Rekken
Werkzaamheden: Schilderwerk en herstelwerkzaamheden binnen
Tactus Verslavingszorg heeft het complex van de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken gekocht. Op de nieuwe locatie met ruim 13.500 vierkante meter vloeroppervlak op een terrein van 15 hectare is voldoende ruimte om de instelling uit te breiden tot een grote specialistische verslavingskliniek.
Binnenschilderwerk
Tactus wil op de locatie die nu duister is en achter hekken ligt verscholen, een lichtere plek voor een frisse nieuwe start realiseren. De voormalige forensisch psychiatrische kliniek is al sinds 1 januari 2015 gesloten. Dit betekent dat er achterstallig onderhoud is, zowel van het schilderwerk als het hout- en stucwerk. Het is een gesloten gebouw dat heel erg naar binnen is gericht en Tactus wil juist een open kliniek zijn. Naast het openen van bijvoorbeeld deuren die altijd gesloten waren, willen ze overal vrolijke en frisse kleuren op de muren en kozijnen.
Strakke planning
In Oldenkotte werd sinds 25 april 1914 mannen die tot tbs zijn veroordeeld verpleegd en was een van de oudste tbs-klinieken van Nederland. Tactus wil in januari 2023 de nieuwe kliniek in gebruik nemen. Het verouderde complex bestaat uit heel veel kleine ruimtes met heel veel wanden, plafonds en kozijnen die allemaal door ons in een tijdsbestek van een half jaar opgeknapt worden.
Herstelwerkzaamheden hout- en stucwerk
Een van de voordelen van het inschakelen van Schilderbedrijf Bonke & zn. is dat wij de herstelwerkzaamheden van het hout-, stuc- en spuitpleisterwerk in combinatie met het schilderwerk volledig uit kunnen voeren. Hierdoor heeft Tactus maar één aanspreekpunt en kan de planning worden gehaald, omdat alle werkzaamheden optimaal op elkaar zijn afgestemd.
Over Tactus Verslavingszorg
Tactus biedt hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen en internet. De medewerkers zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere afzonderlijke cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp.